На Вінниччині обрали цьогорічних переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім С. Руданського (ФОТО)

Новини Вінниці / На Вінниччині обрали цьогорічних переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім С. Руданського (ФОТО)

У Вінниці, в приміщенні облдержадміністрації, члени журі Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського визначались, хто з місцевих письменників вартий звання кращого.  

У Вінниці, в приміщенні облдержадміністрації, члени журі Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського визначались, хто з місцевих письменників вартий звання кращого.  

Як повідомили на сайті Вінницької ОДА, від початку заснування премію надали 43 переможцям. Як правило, кандидатів на здобуття нагороди висувають творчі спілки, організації, установи, навчальні заклади та громадські об’єднання. Цьогоріч номінантів було 11.

За словами голови журі Ігоря Івасюка, згідно положення про конкурс, з 2019 року і надалі журі буде визначати трьох лауреатів. Сьогодні, шляхом таємного голосування члени журі вирішили: присудити 1 місце та грошову винагороду в сумі 30 000 грн лауреату Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського - Пасічнику Михайлу Павловичу, члену НСПУ за двотомне видання «Двовійна». Двотомник носить ще й назву «Виклик ординцям – політична  сатира». Автор помістив до книги понад півтори тисячі віршів із щоденника супротиву, в яких висміює сучасне російське «великодержавіє головного мозку» кремлівських вождів;

2 місце - Березі Юрію Павловичу, члену НСПУ за книгу сатири і гумору «Що кому». Тут – сатиричні балади, байки, мініатюри, епіграми, афоризми та прозові замальовки. Це твори про те, що болить людям і гальмує рух вперед;

3 місце - Катічевій Марії Іванівні - поетесі, бібліографу-краєзнавцю Калинівської центральної районної бібліотеки за збірку віршів «Тобі присвячую, земляче». Авторка протягом багатьох років пише сценарії для Всеукраїнського свята сатири і гумору імені Степана Руданського. До збірки увійшли 22 вірші-присвяти класику української літератури – Степану Руданському.

Відомо, що лауреати, які посіли друге та третє місце отримують грошові винагороди по 15 000 грн, а усі витрати, пов’язані з виплатою Премії, здійснюються за рахунок коштів, передбачених щорічно в обласному бюджеті управління культури і мистецтв облдержадміністрації на інші культурно-мистецькі заклади та заходи.

Новини Вінниці / На Вінниччині обрали цьогорічних переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім С. Руданського (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині обрали цьогорічних переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім С. Руданського (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині обрали цьогорічних переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім С. Руданського (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині обрали цьогорічних переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім С. Руданського (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині обрали цьогорічних переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім С. Руданського (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині обрали цьогорічних переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім С. Руданського (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині обрали цьогорічних переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім С. Руданського (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині обрали цьогорічних переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім С. Руданського (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині обрали цьогорічних переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім С. Руданського (ФОТО)