На Вінниччині невакцинованим дітям дозволять ходити до школи

Новини Вінниці / На Вінниччині невакцинованим дітям дозволять ходити до школи

МОН дозволив  невакцинованим дітям відвідувти школу, тож тепер у Вінниці та Вінницькій області відповідальність за здоров‘я школярів лежить особисто на керівниках навчального закладу. Саме на таких умовах дали дозвіл в міністертві. 

МОН дозволив невакцинованим дітям відвідувати школу. Але із певним запобіжником. Тож тепер у Вінниці та Вінницькій області відповідальність за здоров‘я школярів лежить особисто на керівникові навчального закладу. Саме на таких умовах дали дозвіл в міністертві. Очільниця відомства Анна Новосад, до речі, уродженка ладижина Вінницької області, знайшла компромісний варіант. 

Про це повідомляют офіційні джерела.

"Якщо буде ухвалено якесь рішення із цього приводу, то це буде відповідальність керівника навчального закладу – прийняти в школу дитину або запропонувати якусь іншу форму навчання, враховуючи наявну довідку", – повідомила Новосад.

За її словами, Міносвіти звернулося до МОЗ із проханням внести до довідки 086, яка є обов'язковою для зарахування учня до навчального закладу, статус про наявність чи відсутність щеплення.

Разом з тим, МОН підготувало лист у регіони з пропозиціями посилити нагляд за тим, щоб діти були прищеплені.

Тож якщо раніше в медичних закладах не наполягали на проведенні щеплення, а батьки були вимушені робити вакцинацію, щоб не залишити дитину поза межами системи освіти, то тепер ситуація змінилась - саме лікарям доведеться наполягати на вакцинації. Правда, лист від МОН, це ж не лист від МОЗ.