На Вінниччині небезпечні пішохідні переходи підсвічують за допомогою сонця й вітру

Новини Вінниці / На Вінниччині небезпечні пішохідні переходи підсвічують за допомогою сонця й вітру

Найбільш небезпечні пішохідні переходи на автошляхах Вінниччини почали підсвічувати за допомогою вітряків та сонячних батарей. Вже сьогодні по області можна зустріти з десяток переходів, на яких застосовують альтернативні джерела енергії. Зокрема у передмісті Вінниці.

Найбільш небезпечні пішохідні переходи на автошляхах Вінниччини почали підсвічувати за допомогою вітряків та сонячних батарей. Вже сьогодні по області можна зустріти з десяток переходів, на яких застосовують альтернативні джерела енергії. Зокрема у передмісті Вінниці - у Якушинцях, біля Лисогори та на Окружній дорозі.

Як розповіли NaПарижі в Службі автомобільних доріг у Вінницькій області, підсвічення переходів за допомогою альтернативних джерел енергії було експериментом. Найголовнішими його перевагами в першу чергу мали бути екологічність та економічність. До того ж підсвічення відбувається в автоматичному режимі. Нововведення покликане знизити ризик виникнення аварій. Однак, на 100% інновація себе не виправдала. Причина проста – часто не вистачає вітру, немає постійно і достатнього сонячного випромінювання.  

 

«Це був експериментальний проект, який показав, що альтернативної енергетики для підсвічення пішохідних переходів замало в нас в області. Тому, в подальшому будемо облаштовувати небезпечні ділянки, використовуючи підключення до електричної мережі . Від вітряків та сонячних батарей відмовлятися не збираємося, однак застосовуватимимо енергію вітру і сонця, як резервну, наприклад, у разі відключення від електроенергії, або у випадку відсутності можливості підключення до мережі», - розповіли в Службі автодоріг.