На Вінниччині не виправдались прогнози щодо врожаю ранніх зернових

Новини Вінниці / На Вінниччині не виправдались прогнози щодо врожаю ранніх зернових

На Вінничччин зібрали врожай на 55% площ ранніх зернових та зернобобових культур. Вже намолочено понад мільйон тонн зерна. Але врожайність культур дещо нижча прогнозованих показників.

На Вінничччин зібрали врожай на 55% площ ранніх зернових та зернобобових культур. Вже намолочено понад мільйон тонн зерна. Але врожайність на полях Вінницької області дещо нижча прогнозованих показників.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«Середня врожайність нижча від минулорічної: на круг збирають по 4,43 т/га. Озима пшениця, що є головною культурою, дає майже на 1,1 т/га менше у порівнянні з показником 2019 року. Зерна цієї культури намолочують нині по 4,6 т/га», — йдеться в інформації.

Зазначимо, що по озимому ячменю середня врожайність становить 4,51 т/га. Станом на аналогічну дату минулого року цей показник сягав 4,97 т/га. Ярий ячмінь дає на круг лише по 3,57 т/га, минулорічний показник становив 4,31 т/га.

Фахівці повідомляють, що є ділянки, де озима пшениця дає по 9-10 т/га, на інших полях намолочують лише по 2-3 т/га.

За словами заступника департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Валентини Кирилюк, види на врожай були значно кращі. Кажуть, що зерно спалила липнева спека.

 

Марина Карабай

1 серпня, 2020