На Вінниччині назвали райони, де найбільше хворих на грип та ГРВІ

Новини Вінниці / На Вінниччині назвали райони, де найбільше хворих на грип та ГРВІ

Рівень захворюваності на грип та ГРВІ у Вінницькій області на першому тижні 2021 року фахівці називають низьким. За даними обласного лабораторного центру МОЗ України, на Вінниччині захворюваність склала 195,9 випадків на 100 тисяч населення та є на 65,4 % нижчою базового рівня.

Рівень захворюваності на грип та ГРВІ у Вінницькій області на першому тижні 2021 року фахівці називають низьким. За даними обласного лабораторного центру МОЗ України, на Вінниччині захворюваність склала 195,9 випадків на 100 тисяч населення та є на 65,4% нижчою базового рівня.

Впродовж тижня за медичною допомогою із симптомами ГРВІ звернулось 3 013 осіб, серед захворілих  923 (30,6%) дитини. Було госпіталізовано 44 особи, в тому числі 25 дітей. Летальних випадків не зареєстровано.

Найвищі рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції минулого тижня реєструвались у Жмеринському, Томашпільському, Тульчинському, Тиврівському та Чечельницькому районах.

З початку епідемічного сезону у вірусологічній лабораторії ОЛЦ не було досліджено жодного матеріалу на грип.

Разом з тим, в лабораторії є певний запас діагностичних препаратів та тест-систем для діагностики грипу та ГРВІ: методом ПЛР - на 200 досліджень, методом МФА - на 100 досліджень, діагностикумів для дослідження сироваток крові серологічним методом (РГГА) - на 100 досліджень.

Як зазначають в обласному лабораторному центрі, для проведення специфічної профілактики грипу в цілому по області відібрано 15 211 осіб з групи ризику. З початку епідемічного сезону щеплено 21 195 осіб.