На Вінниччині нацгвардійці висадили дерева в пам’ять про легендарного полководця Данила Нечая

Новини Вінниці / На Вінниччині нацгвардійці висадили дерева в пам’ять про легендарного полководця Данила Нечая

До Дня народження полковника Данила Нечая у Тиврівській громаді на Вінниччині бійці військової частини 3008 Нацгвардії висадили близько сотню дубів. Місцем для алеї пам'яті вибрали курган – могилу, яка являється пам’яткою культури державного значення.

Про це повідомляють у військовій частині. Сквер пам'яті стане живим шматочком історії - певні нацгвардійці. Ім’я Данила Нечая присвоєно 40–му полку Національної гвардії України.

Данило Нечай був одним найвидатніших полководців війська Богдана Хмельницького. Здобув бойову славу у боях за фортецю Кодак, під Жовтими Водами, Корсунем, взяв Бродівський замок. Організував Брацлавський полк. Потім став одним із соратників Максима Кривоноса, відзначився у боях на Вінниччині та під Меджибожем. Трагічно загинув на полях сучасної Тиврівщини під час боїв біля містечка Красне.

За однією з легенд «першого козака після Хмельницького» поховали у братській могилі біля села Черемошне. Козаки у шапках несли землю, щоб вшанувати героя. Землі було так багато, що на місці поховання виріс великий курган.

Макс Мельник

4 листопада, 2021