На Вінниччині намагаються вирішити питання заборгованості по зарплатам, більшість боржників – державні підприємства

Новини Вінниці / На Вінниччині намагаються вирішити питання заборгованості по зарплатам, більшість боржників – державні підприємства

На Вінниччині склалась непроста ситуація із заборгованістю по заробітним платам. На підприємствах Вінницької області не можуть сплатити навіть тим робітникам, які працюють на державних підприємствах.

На Вінниччині склалась непроста ситуація із заборгованістю по заробітним платам. На підприємствах Вінницької області не можуть сплатити навіть тим робітникам, які працюють на державних підприємствах.

Загалом сума заборгованості складає більше 15 мільйонів гривень, на сьогодні її вдалося погасити менш ніж на 10%.  В структурі боргу майже половина суми складає забргованість по зарплатам на державних підприємствах.

Про це повідомляє управління Держпраці у Вінницькій області.

«Загальна сума погашеної заборгованості із заробітної плати на підприємствах, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, за період з 1 січня 2019 року до 1 листопада 2019 року становить 1 278 970,48 грн.», - звітують у відомстві.

Щодо решти боргу, то його структура виглядає наступним чином:

«У процедурі розпорядження майном перебуває 8 підприємств із заборгованістю з виплати заробітної плати на загальну суму 6 975 397,13 грн. У процедурі санації перебуває 1 підприємство із заборгованістю з виплати заробітної плати на загальну суму 509 605,41 грн. У процедурі ліквідації перебуває 9 підприємств із заборгованістю з виплати заробітної плати на загальну суму 6 931 697,10 грн. З них 8 державних підприємств із заборгованістю з виплати заробітної плати на загальну суму 6 975 397,13 грн.», - зазначають у відомстві.

З огляду на таку ситуацію, в Держпраці днями провели семінар-нараду з арбітражними керуючими з питань погашення заборгованості.

В нараді взяли участь заступник начальника Управління Держпраці Сергій Гаєв, в.о. начальник відділу з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції Катерина Глінчук та представники Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА, Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Головного управління статистики у Вінницькій області та пенсійного фонду.

«Вказаний захід направлено на здійснення аналізу стану погашення заборгованості із заробітної плати та платежів до Пенсійного фонду України на підприємствах-банкрутах Вінницької області та основних причин, що перешкоджають виплаті вказаної заборгованості працівникам боржників», - повідомляють у на сайті відомства.

Щоб пришвидшити розрахунки зацікавлені сторони здійснюють  ряд заходів  - майно одних боржників продають або готують на продаж, майно інших  розшукують.

Марина Карабай

27 листопада, 2019