На Вінниччині на систематичному вимаганні хабарів затримали керівника автошколи

Новини Вінниці / На Вінниччині на систематичному вимаганні хабарів затримали керівника автошколи

У Могилеві-Подільському Вінницької області 2 липня правоохоронці затримали керівника однієї з автошкіл під час отримання неправомірної вигоди. Гроші він вимагав за надання відповідної категорії водійських прав. У поліції переконані, що керівник налагодив систему «продажу».

У Могилеві-Подільському Вінницької області 2 липня правоохоронці затримали керівника однієї з автошкіл під час отримання неправомірної вигоди. Гроші він вимагав за надання відповідної категорії водійських прав. У поліції переконані, що керівник налагодив систему «продажу» документів.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУГП у Вінницькій області, слідчими-детективами поліції попередньо встановлено, що керівник однієї з могилів-подільських автошкіл налагодив схему систематичного вимагання та одержання від громадян неправомірної вигоди за проходження успішного навчання відповідної категорії водійських прав та за сприяння в їх отриманні.

Під час отримання чергової неправомірної вигоди в розмірі 4,5 тисячі гривень, причому на території автошколи, керівник був затриманий правоохоронцями. Кримінальне провадження відкрито за за ч. 4 ст. 368-3 (підкуп службової особи, юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) КК України. За таке правопорушення керівнику автошколи загрожує до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 4-х років, з конфіскацією майна.

До операції по затриманню долучалися слідчі-детективи обласного главку поліції, співробітники УСБУ та військової прокуратури.

Макс Мельник

2 липня, 2020