На Вінниччині на хабарі затримали поліцейського, інших перевіряють «на причетність»

Новини Вінниці / На Вінниччині на хабарі затримали поліцейського, інших перевіряють «на причетність»

Група вінницьких поліцейських обіцяла закрити кримінальне провадження, яке передбачало позбавлення волі за гроші. При отриманні 5,5 тисяч доларів силовиками затримано інспектора відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції у Вінницькій області.

Група вінницьких поліцейських за гроші обіцяла закрити кримінальне провадження, яке передбачало позбавлення волі. При отриманні 5,5 тисяч доларів силовиками затримано інспектора відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції у Вінницькій області.

Як зазначають у пресслужбі прокуратури Вінницької області, правоохоронцю повідомлено про підозру за фактом отримання неправомірної вигоди (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України). До суду скеровано клопотання щодо обрання запобіжного заходу.

За даними слідства, поліцейський, перебуваючи у змові з іншим правоохоронцем, вимагав та отримав кошти за вирішення питання про закриття кримінального провадження щодо незаконного позбавлення волі людини.

Інспектора поліції було затримано у порядку ст. 208 КПК України після передачі коштів.

Наразі перевіряється причетність інших працівників ГУ Нацполіції у Вінницькій області до вчинення вказаного злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого в місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління СБУ у Вінницькій області.

Макс Мельник

22 липня, 2020