На Вінниччині на хабарі викрили прикордонника, який співпрацював із «чорними лісорубами»

Новини Вінниці / На Вінниччині на хабарі викрили прикордонника, який співпрацював із «чорними лісорубами»

Служба безпеки України на Вінниччині викрила і задокументувала військовослужбовця Держприкордонслужби, який за гроші «дозволив» здійснити вирубку деревини у прикордонній зоні. Затримали прикордонника 17 серпня після отримання 10 600 гривень.

Служба безпеки України на Вінниччині викрила і задокументувала військовослужбовця Держприкордонслужби, який за гроші «дозволив» здійснити вирубку деревини у прикордонній зоні. Затримали прикордонника 17 серпня після отримання 10 600 гривень.

Як зазначають у пресслужбі УСБУ у Вінницькій області, оперативники спецслужби встановили, що організував оборудку старшина однієї із прикордонних застав регіонального прикордонного загону.

Дільничий інспектор прикордонної служби замість запобігання, попередження та виявлення правопорушень у контрольованому районі, за матеріальну винагороду зголосився «закрити» очі на виявлені злочини.

Військовослужбовець вимагав та одержав хабар за можливість незаконної вирубки деревини на ввіреній йому ділянці кордону. Збитки держави від протиправної діяльності могли перевищити суму хабара в десятки разів.

Про те, що у прикордонні існує свій бізнес, відомо давно. Але якщо сьогодні деревину дають вирубувати, то може завтра шпигунам інформацію нададуть за винагороду.

За даним фактом відкрито кримінальну справу.

Макс Мельник

17 серпня, 2021