На Вінниччині на 25% знизився рівень тяжких та особливо тяжких злочинів, умисних убивств та крадіжок

Новини Вінниці / На Вінниччині на 25% знизився рівень тяжких та особливо тяжких злочинів, умисних убивств та крадіжок

Правоохоронці Вінниччині відзвітували перед депутатами. Головне управління Національної поліції у Вінницькій області представив заступник начальника Головного управління – начальник слідчого управління Олександр Солдатов.

Правоохоронці Вінниччині відзвітували перед депутатами. Головне управління Національної поліції у Вінницькій області представив заступник  начальника Головного управління – начальник слідчого управління Олександр Солдатов.

Про це повідомляє пресслужба Вінинцької обласної ради.

Він повідомив, що на Вінниччині припинено діяльність шести організованих злочинних угрупувань, учасниками яких вчинено 38 кримінальних правопорушень, із яких 33 стосуються особливо тяжких злочинів.

Також, завдяки активізації профілактичних заходів на 25% відбулося зниження зареєстрованих тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень.

Така ж тенденція прослідковується за видами кримінальних правопорушень, зокрема – менше скоєно умисних вбивств на 25% (33 проти 44 минулого року), тяжких тілесних ушкоджень зменшилось  на 30%, у тому числі зі смертельними наслідками на 50% та розбоїв на 40%.  Вжиті превентивні заходи дозволили зменшити кількість крадіжок на 25%, у тому числі з квартир громадян – на 55%. По кожному другому зареєстрованому злочину зловмисникам вручено повідомлення про підозру, а рівень розкриття досяг практично 50%, тоді як минулого року він становив лише 40%.

Упродовж семи місяців поточного року виявлено 750 злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів, з них – 250 фактів збуту наркотиків, 13 утримання наркопритонів та чотири нарколабораторії.