На Вінниччині мріють реконструювати один із замків. Поки створили його візуалізацію

Новини Вінниці / На Вінниччині мріють реконструювати один із замків. Поки створили його візуалізацію

Дослідники показали реконструкцію замку в місті Бар, що на Вінниччині, у форматі 4D. Фото та відео з‘явилось на сайті VIZ4D. Створити візуалізацію вдалось завдяки місцевим краєзнавцям з Бару, Вінницької області.

Дослідники показали реконструкцію замку в місті Бар, що на Вінниччині, у форматі 4D. Фото та відео з‘явилось на сайті VIZ4D. Створити візуалізацію вдалось завдяки місцевим краєзнавцям.

Про це повідомляє Бар-News City

«Активісти здійсними велику роботу, вони добралися до архівів України, Польщі та Росії. Там зібрали кілька карт, які допомогли відтворити приблизний вигляд замку», - йдеться в інформації.

Зазначимо, що барські активісти під головуванням краєзнавця Ігоря Лозінського у 2019 році вирішили спробувати реставрувати замок.

Нині на цьому місті знаходиться парк відпочинку.

Дослідники очистили мури та розпочали вивчати склад сумішей, за допомогою яких мурували стіни.

Звичайно, щоб розпочати реконструкцію, варто оцінити масштаби робіт, тож краєзнавці дослідили архіви, в яких відшукали карти та зображення замку.

Результатом на сьогодні стала візуалізація старовинних мурів.

На фото та відео видно, що замок у Бару мав величний вигляд.

 

Новини Вінниці / На Вінниччині мріють реконструювати один із замків. Поки створили його візуалізаціюНовини Вінниці / На Вінниччині мріють реконструювати один із замків. Поки створили його візуалізаціюНовини Вінниці / На Вінниччині мріють реконструювати один із замків. Поки створили його візуалізацію
Марина Карабай

19 травня, 2020