На Вінниччині мітингували підприємці - продавці непродовольчих товарів

Новини Вінниці / На Вінниччині мітингували підприємці - продавці непродовольчих товарів

На Вінниччині в містечку Хмільник на акцію протесту вийшли підприємці, які торгують непродовольчими товарами. Близько двохсот підприємців  з Вінницької області вимагали скасувати сплату податків за «карантинний» період, та просили дозволу розпочати роботу до  завершення карантину.

На Вінниччині в містечку Хмільник на акцію протесту вийшли підприємці, які торгують непродовольчими товарами. Близько двохсот підприємців з Вінницької області вимагали скасувати сплату податків за «карантинний» період та просили дозволу розпочати роботу до  завершення карантину.

Про це повідомляє місцеве видання  «Життєві обрії»

Підприємці, які вийшли на мітинг, зазначали, що потерпають від безгрошів‘я і не мають коштів на податки. До людей вийшов міський голова і запросив ініціативну групу на перемовини. Поки тривала дискусія, підприємці не розходились, а чекали своїх колег під будівлею.

Торговці не розуміли, чому знаходяться в нерівних з іншими "операторами ринку" умовами, але мають сплачувати податки. Каменем спотикання став і "Епцентр"

«Якщо дозволено торгувати продуктами харчування на ринку, збираються черги в супермаркетах, працює відомий всім "Епіцентр". Ми декілька місяців поспіль на карантині, не маємо за що годувати власні сім'ї, дітей. А нам ще й податок потрібно платити за той період, коли ми не отримуємо доходів...», - впевнені підприємці.

Міський голова Сергій Редчик зазначив, що "закони про сплату податків та умови карантину приймаються на державному рівні та підписуються президентом". Правда, мер таки зазначив, що розуміє підприємців.

Натомість торговці висловили з цього приводу свої сумніви:

«Ви на державному забезпеченні, вам легко говорити, а ми не маємо соцпакету. Ми, якщо захворіли, нам не виплачують лікарняне, якщо ми на карантині, нам ніхто це фінансово не компенсує, натомість за рахунок наших податків живе місто», - йдеться в інформації.

В результаті переговорів, які тривали кілька годин, підприємцям пообіцяли піти на на зустріч - підняти питання зменшення відсотка податків та дозволити вийти продавцям непродовольчих товарів 10 травня на роботу.

З огляду на такі короткі строки міський голова пообіцяв терміново зібрати сесію міської ради та засідання комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій для вирішення цих питань.

Марина Карабай

5 травня, 2020