На Вінниччині «Мерседесом» керував чоловік з водійським посвідченням на жінку

Новини Вінниці / На Вінниччині «Мерседесом» керував чоловік з водійським посвідченням на жінку

Чергового водія з підробленим водійським посвідченням затримали неподалік Вінниці. Складається враження, що власник «документу» не дуже переймався тим, як робили «ксіву»… Крім безлічі ознак підробки, виявилося, що оригінальне за номером посвідчення «виписувалося» на жінку.

Про це повідомляє патрульна поліція Вінницької області.

«Сьогодні на автодорозі М-21, в смт Стрижавка, за перевищення швидкості патрульні зупинили автомобіль Mersedes. За кермом перебував 29-річний чоловік.

Він пред'явив інспекторам посвідчення водія, що мало ознаки підробки. Колір та шрифт у документі не відповідали державним стандартам. А відповідно до бази даних, водійське взагалі було видане на жінку», - йдетсья у повідомленні.

Для з'ясування всіх обставин охоронці порядку викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

Патрульні ж винесли на водія автомобіля Mersedes постанову за ч. 2 ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху) КУпАП.

На жаль, подібні випадки не є поодинокими. Поки слідчі не відкриватимуть провадження за підробку документів, матеріали не передаватимуться до суду, а судді не ухвалюватимуть вироків хоча б з умовним терміном, що передбачається Кримінальним кодексом, таких «корочок» не поменшає. Чи, може, до їх друку причетні ті, хто має залучатись до покарання?..

Макс Мельник

14 жовтня, 2022