На Вінниччині лише 45 працівників своєчасно не отримали заробітну плату

Новини Вінниці / На Вінниччині лише 45 працівників своєчасно не отримали заробітну плату

У Вінницькій області підприємства заборгували працівникам 11, 9 млн гривень зарплати. Більшість боргу припадає на підприємства-банкрути. Водночас своєчасно не розрахувались з працюючими на 4-х економічно активних підприємствах та організаціях Вінниччини. Про це повідомили в прес-службі обласному управлінні Держпраці ссилаючись на дані Головног управління статистики у Вінницькій області.

У Вінницькій області підприємства заборгували працівникам 11,9 млн гривень зарплати. Більшість боргу припадає на підприємства-банкрути. Водночас своєчасно не розрахувались з працюючими на 4-х економічно активних підприємствах та організаціях Вінниччини. Про це повідомили в прес-службі обласному управлінні Держпраці, ссилаючись на дані Головного управління статистики у Вінницькій області.

«На економічно активних підприємствах заборгованість склала 0,8 млн. грн. (6,3% від загальної суми заборгованості). Кількість працівників, які своєчасно не отримали заробітну плату, склала 45 осіб. На підприємствах-банкрутах  борг становить– 10,2 млн. грн. (85,7%), на економічно неактивних підприємствах – 0,9 млн. грн. (8,0%). Із загальної суми заборгованості 80,2% невиплаченої заробітної плати припадає на промислові підприємства області. Серед решти підприємств найбільша частка боргу перед працівниками оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (13,7%), охорони здоров’я та надання соціальної допомоги (4,0%)», - повідомляють у Держпраці.

На 1 січня 2019р. відсутня заборгованість перед працівниками з виплати заробітної плати у 18 районах області (Бершадському, Гайсинському, Іллінецькому, Козятинському, Калинівському, Липовецькому, Літинському, Мурованокуриловецькому, Немирівському, Оратівському, Піщанському, Погребищенському, Томашпільському, Тиврівському, Хмільницькому, Чернівецькому, Шаргородському, Ямпільському) та у містах: Козятині і Хмільнику.