На Вінниччині люди обурені роботою державного реєстратора

Новини Вінниці / На Вінниччині люди обурені роботою державного реєстратора

В Теплицькому районі, що на Вінниччині, мешканці не можуть скористатись державними послугами. Місцевий реєстратор працює, на думку людей, непродуктивно. До того ж в приміщенні адміністрації не забезпечено відповідних умови для відвідувачів, в тому числі і таких, які передбачені карантином

В Теплицькому районі, що на Вінниччині, мешканці не можуть скористатись державними послугами. Місцевий реєстратор працює, на думку людей, непродуктивно. До того ж в приміщенні адміністрації не забезпечено відповідних умови для відвідувачів, в тому числі і таких, які передбачені карантином.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook пише журналістка газети «Вісті Тепличчини» Ірина Лупещенко.

«Ці люди - хто місяць, хто більше, хто менше - не можуть скористатися послугами державного реєстратора Максима Грабового. Черги вимушені займати ще з ночі, причому без жодних гарантій, що їх приймуть і нададуть послуги», - йдеться в дописі журналістки.

Вона зазначає, що в коридорі знаходиться п‘ять стільців, два з яких людям запропонували фахівці Центру соціальних служб.

Пані Ірина також повідомила, що державний службовець не дотримується елементарних правил поведінки.

«Про етику державного службовця - пана реєстратора - й поготів. На моє прохання, в присутності заступника голови Теплицької РДА Б. Прилуцького, зупинитись (пана Грабового - ред.) на хвилину і прокоментувати ситуацію у відповідь почули: «Не хочу!».
Я не претендую на особливі переваги у ставленні до себе, але я прибула на місце події на прохання людей, тобто тих, за чиї кошти він сидить у своєму,  поки що недоторканому кріслі. Їх він має поважати, як той, хто, за повноваженнями, має служити державі, громадянам, які, даруйте, дають йому можливість заробити на шматок хліба з маслом?», - впевнена Ірина Лупещенко.

Зазначимо, що «шматок хліба з маслом» це 180 591 тисяч гривень річного доходу. Саме стільки задекларував Максим Івановчи Грабовий в минулому році. Зазначимо, що середня заробітна платня на 1.01.2019 року складала по Вінницькій області 8 262 гривні, тож не складно порахувати, що пан реєстратор отримував в минулому році зарплатню, яка майже вдвічі перевищує середню.

Та висока заробітна платня – не гарантія надання якісних послуг. І якщо теоретично люди мають вимагати виконання держслужбовцем їхніх посадових обов‘язків та з повагою ставитись до людей, на практиці ситуація зовсім інша:

«Ми для них - сміття», - сказала одна із відвідувачок. Це ж як треба принизити людину, щоб вона сама себе в очах владних мужів асоціювала зі сміттям! Ні, шановні, сміття - це ось такі «держслужбовці». І чим швидше ми вигортатимемо подібних з кабінетів, тим більше відчуватимемо себе людьми», - дадає журналістка.

Новини Вінниці / На Вінниччині люди обурені роботою державного реєстратораНовини Вінниці / На Вінниччині люди обурені роботою державного реєстратораНовини Вінниці / На Вінниччині люди обурені роботою державного реєстратора