На Вінниччині лісівники весною висадять більше 5 мільйонів садженців (ФОТО)

Новини Вінниці / На Вінниччині лісівники весною висадять більше 5 мільйонів садженців (ФОТО)

На Вінниччині в спеціалізованих теплицях та лісових розсадниках проростають саджанці майбутнього лісу. Відомо, що вирощують не лише лісові дерева, а й декоративні види й усі зразки насіння проходять перевірку у Вінницькій лісонасіннєвій станції.

На Вінниччині в спеціалізованих теплицях та лісових розсадниках проростають саджанці майбутнього лісу. Відомо, що вирощують не лише лісові дерева, а й декоративні види й усі зразки насіння проходять перевірку у Вінницькій лісонасіннєвій станції.

Як повідомили у пресслужбі Вінницького ОУЛМГ, в 2020 році держлісгоспи Вінниччини планують відтворити 1078 га лісів. Найбільші об’єми весняної посадки мають цього року Могилів-Подільський, Гайсинський, Вінницький держлісгоспи. Усього на відтворювальній площі лісівниками Вінниччини буде висаджено більше 5 млн. шт. майбутніх дерев.

Як зазначає начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Бондар:

«Застосування садивного матеріалу із закритою кореневою системою при створенні лісових культур забезпечує надійну, практично стовідсоткову приживлюваність. Адже коріння не травмується під час посадки, висаджується у відкритий ґрунт разом із спеціально підготованим субстратом, сприятливим для росту молодих насаджень. А ще цей метод дозволяє здійснювати посадку протягом усієї вегетативної частини року, що дає можливість заліснювати зруби влітку, не допускаючи шкідливої забур’яненості».

Для забезпечення потреб у садивному матеріалі у 2019 році було зібрано понад 113 тис. кг лісового насіння. Більша частина належить насінню дубу звичайному (понад 61 тис. кг). Насіння хвойних порід заготовили 264 кг.

Наразі відомо, що держпідприємства повністю забезпечені власним садивним матеріалом для створення лісових культур у 2020 році та озеленення садиб підприємств. Що стосується надлишку вирощених сіянців та саджанців, то лісівники їх реалізовують, а вручені кошти спрямовують на лісокультурні потреби.

 

Новини Вінниці / На Вінниччині лісівники весною висадять більше 5 мільйонів садженців (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині лісівники весною висадять більше 5 мільйонів садженців (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині лісівники весною висадять більше 5 мільйонів садженців (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині лісівники весною висадять більше 5 мільйонів садженців (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині лісівники весною висадять більше 5 мільйонів садженців (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині лісівники весною висадять більше 5 мільйонів садженців (ФОТО)
Ірина Заіковата

19 лютого, 2020