На Вінниччині кордон з невизнаною ПМР відтепер патрулюють разом українські та молдовські прикордонники

Новини Вінниці / На Вінниччині кордон з невизнаною ПМР відтепер патрулюють разом українські та молдовські прикордонники

Майже 50 кілометрів на так званому придністровському сегменті державного кордону тепер спільно контролюють українські і молдовські прикордонники. Вчора, 7 грудня, вони разом вийшли на перше патрулювання.

Майже 50 кілометрів на так званому придністровському сегменті державного кордону (з ПМР) тепер спільно контролюють українські і молдовські прикордонники. Вчора, 7 грудня, вони разом вийшли на перше патрулювання.

Стартували вони на ділянці відділу прикордонної служби "Велика Кісниця" Могилів-Подільського прикордонного загону, продовжили чергування по "зеленому" кордоні, що охороняється відділами "Студена" та "Болган".

Спільні патрулювання на центральній ділянці українсько-молдовського кордону з Придністров’ям протяжністю майже 50 км є новою формою охорони рубежу, яка спрямована на протидію транскордонній злочинності.

У прес-службі Могилів-Подільського прикордонного загону наголосили, що спільні патрулювання проходять виключно з української сторони.

Нагадаємо, в липні цього року президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп відкрили перший молдовсько-український митний пункт пропуску на придністровській ділянці кордону "Кучурган-Первомайськ".

Фото прес-служби Могилів-Подільського прикордонного загону 

Катерина ГОРБАТЮК