На Вінниччині колишня сільрада безкоштовно передала підприємцеві державне майно

Новини Вінниці / На Вінниччині колишня сільрада безкоштовно передала підприємцеві державне майно

У селі Вербка Чечельницької громади вже колишня сільська рада безкоштовно віддала державну власність вартістю близько 1 млн грн місцевому підприємцеві. Через суд будівлю повернули, адже сільські посадовці не мали права навіть голосувати за таке рішення. Втім, відповідальності ніхто з них не понесе, адже передавали колегіально.

Як вказують у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, наразі є рішення суду про визнання незаконним і скасування рішення органу місцевого самоврядування та витребування у власність держави нерухомого майна площею 100 м кв. вартістю 1 млн гривень на території Чечельницької територіальної громади. Його прийнято за сприяння Гайсинської окружної прокуратури.

Установлено, що у власності Чечельницької районної державної лікарні ветеринарної медицини перебував пункт ветеринарної медицини. Відповідно до рішення виконавчого комітету Вербської сільської ради його було безоплатно передано у приватну власність громадянам, попри те, що Фондом державного майна України не надавалася згода на приватизацію вказаного майна.

Встановивши порушення норм чинного законодавства щодо приватизації державного майна, прокуратура звернулася до суду, який скасував незаконне рішення сільради. На сьогодні приміщення повернено у власність держави.

Макс Мельник

9 лютого, 2022