На Вінниччині хочуть націоналізовувати землі, яка опинились у власності громадян Росії

Новини Вінниці / На Вінниччині хочуть націоналізовувати землі, яка опинились у власності громадян Росії

Органами прокуратури Вінницької області встановлено факти перебування на праві власності у громадян Російської Федерації земельних ділянок сільськогосподарського призначення, набутих у порядку спадкування та не відчужених відповідно до вимог законодавства України. За законодавством вони підлягають націоналізації.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, на сьогодні, для захисту інтересів держави у сфері землекористування, Вінницькою і Тульчинською окружними прокуратурами до суду подано позовні заяви про конфіскацію земельних ділянок у власність держави на території відповідно Літинської селищної громади (2 ділянки загальною площею 5,5 га), Крижопільської селищної громади (3 ділянки загальною площею 7 га) та Шпиківської селищної громади (1 ділянка площею 5 га).

«Прокуратура опрацьовує інші матеріали щодо питання законності використання іноземними громадянами земель сільськогосподарського призначення на території області», йдеться у повідомленні.

Зазначимо, відповідно до ст. 81 Земельного кодексу України землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземними громадянами, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню.

Макс Мельник

12 травня, 2023