На Вінниччині хлопець намагався викрасти вівцю, аби відсвяткувати повноліття із шашликом

Новини Вінниці / На Вінниччині хлопець намагався викрасти вівцю, аби відсвяткувати повноліття із шашликом

У Хмільнику студент місцевого училища вирішив своє повноліття відсвяткувати зі шиком, а саме з шашликом з баранини. Однак, чи то грошей на м'ясо не було, чи то захотілось адреналіну... Адже хлопець вирішив вівцю поцупити, за що отримав від суду в "подарунок" 2 роки іспитового строку.

У Хмільнику Вінницької області студент місцевого училища вирішив своє повноліття відсвяткувати зі шиком, а саме з шашликом з баранини. Однак, чи то грошей на м'ясо не було, чи то захотілось адреналіну... Адже хлопець вирішив вівцю поцупити, за що отримав від суду в "подарунок" умовний строк.

Як повідомили в прес-службі Хмільницького міськрайонного суду, під час досудового розслідування та з показань у судовому засіданні самого обвинуваченого, стало відомо, що він, дочекавшись вечора поїхав на велосипеді в с.Сальниця Хмільницького району, де запланував вкрасти вівцю у місцевої мешканки.

Аби проникнути в хлів, зловмисник пошкодив вікно господарської будівлі та, переконавшись, що ніхто його не бачить використав мотузку, знятої з корови, що знаходилась у приміщенні. Далі візитер мав викинути одну з двох овець з вікна. Однак довести злочин до кінця йому завадила господиня… День народження получився зіпсованим.

У поліції дії юнака кваліфікуються за ч.2 ст. 15 (замах на злочин: замах на вчинення злочину є закінченим, якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі) та ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому).

Справа потрапила на розгляд до Хмільницького міськрайонного суду. Потерпіла у судове засідання не з’явилась, подавши заяву на розгляд кримінального провадження у її відсутність, та повідомила суд, що претензій до обвинуваченого не має. Вівцю ж не вкрав.

Суд визнав хлопця винуватим у вчиненні замаху на злочин і крадіжку у поєднанні з проникненням у житло та призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі, однак на підставі статті 75 Кримінального кодексу України звільнив від призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 2 роки.

Ірина Заіковата

18 травня, 2020