На Вінниччині хабар патрульним пропонував водій без прав і під дією амфетаміну

Новини Вінниці / На Вінниччині хабар патрульним пропонував водій без прав і під дією амфетаміну

У місті Гайсин 10 лютого через порушення ПДР правоохоронці запинили водій «ВАЗ 2107». Виявилось, що 29-річний кермувальник перебуває у «хворобливому стані». Але це не заважало йому пропонувати поліцейським хабар.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, зупинили автівку близько 13.00. При перевірці документів виявилось, що у жителя Тиврівської громади немає відповідної категорії для керування автівкою. Тобто, немає водійських прав. 

Далі. Під час спілкування з чоловіком поліцейські виявили в нього ознаки можливого наркотичного сп`яніння, після чого той зізнався, що вживав амфетамін. Правоохоронці запропонували на службовому автомобілі проїхати до лікарні, щоб пройти тест на стан наркотичного сп`яніння.

Під час оформлення адмінматеріалів правопорушник спробував «домовитися» з інспекторами. Його неодноразово попереджали про кримінальну відповідальність, але це чоловіка не зупинило. Водій запропонував неправомірну вигоду в сумі 15 000 гривень.

На місце події прибула слідчо-оперативна група. Правоохоронці задокументували правопорушення.

Наразі правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. Водієві за такі дії може загрожувати від 2 до 4 років обмеження або ж позбавлення волі.

Макс Мельник

11 лютого, 2023