На Вінниччині ініціюють створення ще одного району - Жмеринського

Новини Вінниці / На Вінниччині ініціюють створення ще одного району - Жмеринського

Після затвердження Кабміном нового адміністративно-територіального поділу Вінниччини в райцентрах області, які втратили статус райцентрів, «прокинулись». Громади Вінницької області розпочали боротьбу за «нову карту», щоправда з урахуванням їхніх інтересів.

Після затвердження Кабміном нового адміністративно-територіального поділу Вінниччини в деяких райцентрах області, які втратили цей статус, «прокинулись». Громади Вінницької області розпочали боротьбу за «нову карту», щоправда, з урахуванням їхніх інтересів.

Нещодавно збір підпис з подальшим мітингом організували в Калинівці. Калинівчани незадоволені тим, що новостворений район, до складу якого увійшла і Калинівка з усіма околицями, тепер буде адмініструватися із Хмільника.

А ось у Жмеринці пішли іншим шляхом – запропонували створити укрупнений Жмеринський район, у складі якого має бути Жмеринський район у своїх нинішніх межах, Барський, Шаргородський та Тиврівський райони. Мітинги не влаштовували, підписи не збирали – вирішили «переговорити» з депутатами кількох районів, завпевнивши, що збережуть депутатське представництво у новому Жмеринському районі пропорційно кількості мешканців.

Про це повідомляє місцева преса.

«Однак останнім часом на всіх рівнях триває обговорення щодо утворення ще одного району – Жмеринського», - йдеться на сайті  Жмеринка.City.

Насправді обговорення вже відбулося, та й питання фактично вирішено, але місцеві депутати вирішили спробувати.Тож міський голова Анатолій Кушнір та депутат обласної ради Олег Легеза зустрілися з депутатами з міста Бар та обговорили перспективний план розвитку окремого району із адміністративним центром у Жмеринці. Попередні переговори жмеринчани вели і з шаргородцями.

«У ході розмови дійшли згоди та обговорили ефективні механізми співпраці громад, які територіально близько розташовані одна від одної. Після об’єднання представники Жмеринського, Барського і Шаргородського районів зможуть рівноправно представляти інтереси громад у кількісному складі депутатського корпусу, що допоможе вирішувати проблеми місцевих жителів», - йдеться в інформації.

 Підтримали рішення і депутати Жмеринської міської ради, та чи цікавить таке рішення барчан, шаргородців та тиврівчан?

«Під час погоджувальної ради депутати міської ради також підтримали пропозицію щодо утворення окремого, 6 району, на території Вінницької області. Під час позачергового засідання 60-ї сесії міської ради Анатолій Кушнір повідомив, що відповідні звернення та листи вже передали до Верховної Ради, триває підготовка Меморандуму, в якому передбачать, що кожен рівносильно зможе впливати на подальший розвиток територій», - йдеться в інфомрації.

Згідно до нещодавно затвердженого перспективного плану, Вінницьку область планують поділити на 5 районів: Вінницький, Хмільницький, Гайсинський, Тульчинський та Могилів-Подільський.

Марина Карабай

1 липня, 2020