На Вінниччині готуються ліквідовувати наслідки паводку, льодоходу та повені

Новини Вінниці / На Вінниччині готуються ліквідовувати наслідки паводку, льодоходу та повені

У Вінницької області готуються до льодоходу та повені. В Хмільницькому районі, що на Вінниччині, провели  штабні тренування.

У Вінницькій області готуються до льодоходу та повені. У Хмільницькому районі, що на Вінниччині, провели  штабні тренування з відпрацювання надзвичайної ситуації.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«В ході навчання відпрацьовувалис дії органів управління та сил цивільного захисту району в умовах паводку, пропуску льодоходу і повені», - йдеться в інформації.

За «легендою» паводок стався у одному із сіл району.

«Зміна оперативної обстановки зумовлена різким таненням снігу та сильними опадами. На річці Снивода в с. Кривошиї на окремих ділянках піднявся рівень води, що спричинило підтоплення трьох домогосподарств та підмивання берегової зони під мостом, що загрожує руйнуванню його декількох опор», - зазначають у пресслужбі.

У межах штабних навчань були передбачені наступні кроки оповіщення керівного складу та населення села Кривошиї про виникнення надзвичайної ситуації місцевого значення, оцінка ситуація та прийняття рішення про розгортання районного оперативного штабу, уточнюється кількість необхідних сил і засобів та здійснюються заходи із забезпечення проведення рятувальних та інших невідкладних робіт, залучення фінансових та матеріальних резервів.