На Вінниччині фермер захопив землі дорожників

Новини Вінниці / На Вінниччині фермер захопив землі дорожників

У Вінницькій області триває «боротьба» з аграріями, які намагаються будь-яку вільну ділянку, байдуже кому вона належить, засіяти. Так, виявлено факт та вже повідомлено про підозру підприємцеві, який у Махнівці Хмельницького району захопив 3,1 га місцевої громади, що знаходиться у користуванні Служби автодоріг.

У Вінницькій області триває «боротьба» з аграріями, які намагаються будь-яку вільну ділянку, байдуже кому вона належить, засіяти. Так, виявлено факт та вже повідомлено про підозру підприємцеві, який у Махнівці Хмельницького району захопив 3,1 га земель місцевої громади, що знаходиться у користуванні Служби автодоріг.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, службовій особі одного із сільськогосподарських підприємств повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки в охоронній зоні).

Слідством установлено, що аграрій, маючи в розпорядженні сільськогосподарську техніку та користуючись своїми повноваженнями, надав вказівку підлеглим працівникам обробити та засіяти соєю земельну ділянку площею 3,1 га.

Зазначена ділянка перебуває у комунальній власності Махнівської територіальної громади та знаходиться в постійному користуванні Служби автомобільних доріг у Вінницькій області з цільовим призначенням для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства.

Самовільним зайняттям земельної ділянки територіальній громаді заподіяно збитки в сумі 172 тис. грн.

Наразі у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, вживаються заходи для встановлення всіх обставин події.

Макс Мельник

3 вересня, 2021