На Вінниччині екологи виявили незаконне будівництво на березі річки

Новини Вінниці / На Вінниччині екологи виявили незаконне будівництво на березі річки

У межах прибережної захисної смуги річки Вільшанка у Турбівській громаді – без будь-яких прав на землю та погоджень – почали будувати. Порушення підтвердили у Держекоінспекції. Власника недобудови зобов’язали знести споруди на захопленій ділянці.

«Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області проведено позапланову перевірку суб’єкта господарювання на підставі звернення жителів с. Вахнівка щодо порушення вимог природоохоронного законодавства на території Вахнівського старостинського округу Турбівської селищної ради», - йдеться в інформації вінницьких екоінспекторів.

Під час проведення позапланової перевірки вони здійснили обстеження прибережної захисної смуги р. Вільшанка площею 0,2 га, за межами с. Вахнівка. На березі екологи виявлене самовільне будівництво житлового будинку, підсобних приміщень. У забудовника відсутнє відповідного рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про передачу ділянки у власність або надання у користування (оренду). Тобто мова йде про самозахоплення.

«За результатами проведеної перевірки суб’єкта господарювання притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 53-1 КУпАП, та видано припис на усунення виявленого порушення вимог природоохоронного законодавства», - вказують у ДЕІ у Вінницькій області.

Макс Мельник

1 лютого, 2022