На Вінниччині директора будівельної фірми звинувачують у привласнення «шкільних» грошей

Новини Вінниці / На Вінниччині директора будівельної фірми звинувачують у привласнення «шкільних» грошей

До суду передано обвинувальний акт стосовно директора одного із приватних підприємств Вінниці. Підприємця-будівельника звинувачують у тому, що за тепломодернізацію школи у Хмільницькому районі він взяв більше коштів, ніж було витрачено. Нібито привласнив один з семи мільйонів гривень.

Як повідомляють у Хмільницькій окружній прокуратурі, досудове розслідування завершено. До суду передано обвинувальний акт. Підприємцеві інкримінують порушення по ч. 5 ст. 191, ч. ч. 1, 2 ст. 366, ч. 4 ст. 358 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах; службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, якщо такі дії спричинили тяжкі наслідки, використання завідомо підробленого документу).

Досудовим розслідуванням установлено, що обвинувачений уклав договір з управлінням освіти, молоді та спорту однієї з територіальних громад Хмільницького району на виконання робіт з реконструкції будівлі школи з використанням енергозберігаючих технологій на суму понад 7 млн грн.

У подальшому директор підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, в актах виконаних робіт відображав завищені витрати на виплату заробітної плати і таким чином привласнив державні кошти, внаслідок чого територіальній громаді заподіяв матеріальну шкоду у розмірі 1 млн грн.

У разі доведення винуватості у вчиненні інкримінованих злочинів у судовому порядку, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.