На Вінниччині двом полеглим захисникам відкрили меморіальні дошки

Новини Вінниці / На Вінниччині двом полеглим захисникам відкрили меморіальні дошки

У селі Нападівка на Вінниччині встановили меморіальні дошки в пам'ять двох Героїв, які віддали своє життя в боротьбі за незалежність України. Ці символічні пам'ятники стали свідченням вдячності та вшануванням за мужність і жертовність Сергія Сторожука та Олександра Штиха.

Ініціатива встановлення меморіальних дошок належить активу села, що відзначається як важливий крок у збереженні історії та пам'яті про подвиги українських захисників. Меморіальні дошки стануть не лише символом вшанування пам'яті загиблих, а й важливим напутником для майбутніх поколінь, які згадуватимуть і вдячно згадуватимуть їхні подвиги.

У церемонії відкриття меморіальних дошок взяли участь різні представники суспільства, серед яких були представники влади, родини загиблих Героїв, друзі, односельці, вчителі та учні місцевого навчального закладу. Усі вони прийшли вшанувати пам'ять полеглих воїнів і висловити слова підтримки та вдячності їхнім родинам.

-На жаль, сьогодні ми стоїмо на цьому шкільному подвір’ї з сумного приводу – відкриваються меморіальні дошки Сергію Сторожука та Олександрові Штиху. Ці мужні чоловіки пішли захищати нашу країну від російської нечисті. Вони віддали за Україну найдорожче, що є у людини – своє життя. Сьогодні кожен з нас має молитися за душі загиблих воїнів-Героїв, щоб вони легко спочивали з Богом і маємо здійснювати молитву за тих чоловіків та жінок, які служать у Збройних силах України, які сьогодні на фронті, в нелюдських умовах захищають нашу Україну від ворога, щоб ми жили під вільним небом в незалежній Україні, - звернувся до присутніх заступник Калинівського міського голови Віктор Кособуцький.