На Вінниччині два водоканали зливали стоки без належної очистки (ФОТО)

Новини Вінниці / На Вінниччині два водоканали зливали стоки без належної очистки (ФОТО)

Протягом лютого-березня у Державної екологічної інспекції у Вінницькій області перевірили роботу двох комунальних підприємств, які забезпечують питною водою та утилізацією стоків. В обох випадках результати жахають – у Немирові та Копайгороді Барського району комунальники не повністю очищаючи нечистоти, зливали їх у водойми.

Протягом лютого-березня фахівці Державної екологічної інспекції у Вінницькій області перевірили роботу двох комунальних підприємств, які забезпечують питною водою та утилізацією стоків. В обох випадках результати жахають – у Немирові та Копайгороді Барського району комунальники не повністю очищаючи нечистоти, зливали їх у водойми.

Як повідомляють у пресслужбі обласної інспеції, планову перевірку Копайгородського ККП проведено з 11 по 17 березня, а позапланову перевірку КП «Немирівводоканал» - з 25 лютого по 2 березня.

«За результатами проведених перевірок  встановлено, що підприємства приймають стоки від населення та підприємств смт. Копайгород та м. Немирів та здійснюють їх очистку на власних очисних спорудах типу КТМ- 60 з подальшим випуском зворотних вод у водні об’єкти. Очисні споруди підприємств не забезпечують належної біологічної очистки зворотних вод, що скидаються у водний об’єкт», - зазначається у повідомленні.

У Держекоінспекції вказують, що при перевірках спеціалістами інспекції відібрано проби зворотних вод на випусках у водні об’єкти підприємств. За результатами досліджень встановлено перевищення концентрацій нормативів ГДС по забруднюючих речовинах (азот амонійний, фосфати, нітрати, хлориди, БСК5, ХСК, тощо).

Як наслідок через забруднення поверхневих вод підприємства оштрафовані. Копайгородському ККП доведеться сплатити 4 701грн, а немирівським комунальникам - 4 428 грн. 

Новини Вінниці / На Вінниччині два водоканали зливали стоки без належної очистки (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині два водоканали зливали стоки без належної очистки (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині два водоканали зливали стоки без належної очистки (ФОТО)