На Вінниччині до суду скерували справу «мідних крадіїв», що працювали на залізниці

Новини Вінниці / На Вінниччині до суду скерували справу «мідних крадіїв», що працювали на залізниці

До суду прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно учасників організованої злочинної групи, які підозрюються у тому, що впродовж минулого року вчинили серію крадіжок контактних мідних проводів з об’єктів АТ «Укразалізниця». І «працювала» ця група «мідних крадіїв», як вважають правоохоронці, на території Вінницької та Черкаської областей.

До суду прокуратурою Вінницької області скеровано обвинувальний акт стосовно учасників організованої злочинної групи, які підозрюються у тому, що впродовж минулого року вчинили серію крадіжок контактних мідних проводів з об’єктів АТ «Укразалізниця». І «працювала» ця група «мідних крадіїв», як вважають правоохоронці, на території Вінницької та Черкаської областей.

Як зазначають у пресслужбі прокуратури Вінницької області, підраховано, що сумарна матеріальна шкода, яку заподіяли підприємству підозрювані, перевищує 505 тис. грн. За матеріалами слідства, викрадені проводи зловмисники подрібнювали, перетворюючи на металевий лом, який потім збували, а виручені грошові кошти розподіляли між собою.

Досудове розслідування у провадженні здійснювало слідче управління ГУНП у Вінницькій області. За результатами слідства на розгляд суду направлено обвинувальний акт по обвинуваченню трьох осіб, дії яких кваліфіковано за ч.ч. 2, 3, 5 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Макс Мельник

5 березня, 2020