На Вінниччині до суду передано справу машиніста тепловозу, через якого загинула людина

Новини Вінниці / На Вінниччині до суду передано справу машиніста тепловозу, через якого загинула людина

До суду передано обвинувальний акт стосовно машиніста тепловоза, який знехтував правилами безпеки руху на залізничному транспорті. Як наслідок поблизу Жмеринки загинула людина.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, завершено розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 276 КК України (порушення працівником залізничного транспорту правил безпеки руху та експлуатації транспорту, що спричинили загибель людини).

«Слідством установлено, що близько 5-ої години 9 вересня 69-річний обвинувачений, керуючи маневровим тепловозом, рухаючись у напрямку залізничної станції Жмеринка, при наближенні до регульованого залізничного переїзду, не поінформувавши чергового вказаного переїзду про намір виїзду на переїзд, не переконавшись в тому, що бруси шлагбаумів знаходяться у зачиненому положенні, ігноруючи вимоги забороняючого сигналу маневрового світлофора, допустив зіткнення з легковим автомобілем», - йдеться у повідомленні.

Внаслідок цього пасажир автомобіля від отриманих травм загинув на місці події.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, чоловікові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Макс Мельник

8 листопада, 2022