На Вінниччині до суду передали справу про привласнення коштів на ремонт школи

Новини Вінниці / На Вінниччині до суду передали справу про привласнення коштів на ремонт школи

На ремонті школи у Стрижавці, що поблизу Вінниці, «вкрадено» майже 1 мільйон гривень. До суду Вінницькою обласною прокуратурою передано передано обвинувальний акт щодо причетних.

На ремонті школи у Стрижавці, що поблизу Вінниці, «вкрадено» майже 1 мільйон гривень. До суду Вінницькою обласною прокуратурою передано обвинувальний акт щодо причетних.

Як зазначають у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, кримінальне провадження розслідується за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що одна із директорів товариства з обмеженою відповідальністю, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою з групою осіб, спільно із представником технічного нагляду Державного підприємства, при виконанні будівельних робіт приміщення школи у Стрижавці Вінницького району, заволоділа грошовими коштами Департаменту будівництва, містобудування та архітектури Вінницької облдержадміністрації в сумі майже 908 тис. грн.

У разі доведення винуватості обвинувачених в судовому порядку, їм загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Макс Мельник

1 жовтня, 2020