На Вінниччині до суду передали справу пенсіонера, який схвалював вбивства окупантами українців

Новини Вінниці / На Вінниччині до суду передали справу пенсіонера, який схвалював вбивства окупантами українців

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно 69-річного жителя Вінницької області, який в «Однокласниках» виправдовував вбивства українців, поширював «кремлівську» пропаганду, стверджував, що російські окупанти «виконують функцію захисту мирного населення Донбасу від українських військових».

Про це повідомляють у пресслужбах Вінницької обласної прокуратури та УСБУ у Вінницькій області.

Пенсіонер називав російсько-українську війну «спецоперацією», а дії російських окупантів під час її проведення «подвигом». Зокрема, обвинувачений вподобував та публікував пости про «освободительную спецоперацию на Украине», в тому числі в захопленому Маріуполі; відео з військовослужбовцями рф, які хваляться «подвигом» і «героизмом» на окупованих ними українських територіях, та з їхніми заявами про винесення «смертных приговоров» військовослужбовцям ЗСУ.

Обвинувальні матеріали за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) КК України скеровано до Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області для розгляду по суті. Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

Протиправний зміст поширених публікацій підтверджено лінгвістичною експертизою.

Новини Вінниці / На Вінниччині до суду передали справу пенсіонера, який схвалював вбивства окупантами українцівНовини Вінниці / На Вінниччині до суду передали справу пенсіонера, який схвалював вбивства окупантами українцівНовини Вінниці / На Вінниччині до суду передали справу пенсіонера, який схвалював вбивства окупантами українцівНовини Вінниці / На Вінниччині до суду передали справу пенсіонера, який схвалював вбивства окупантами українців
Макс Мельник

10 листопада, 2022