На Вінниччині до суду передали справу мисливця, якого підозрюють у подвійному вбивстві

Новини Вінниці / На Вінниччині до суду передали справу мисливця, якого підозрюють у подвійному вбивстві

Вінницькі силовики завершили розслідування подвійного вбивства подружжя фермерів у Барському районі. Слідство зібрало достатньо доказів, аби передати звинувачення відносно 29-річного чоловіка до суду.

Вінницькі силовики завершили розслідування подвійного вбивства подружжя фермерів у Барському районі. Слідство зібрало достатньо доказів, аби передати звинувачення відносно 29-річного чоловіка до суду.

Нагадаємо, весною цього року розголосу набуло жорстоке вбивство родини фермерів Едуарда та Юлії Тичук, які були власниками фермерського господарства «Едем» у Барському районі. Про це раніше писав NaПарижі.

Правоохоронцям доволі швидко вдалося встановити особу, яка на думку слідства, підозрюється у вчиненні цього злочину. Затримали підозрюваного 15 травня, а вже 16-го йому було оголошено про підозру у вчиненні низки кримінальних правопорушень.

Як зазначають наразі у пресслужбі прокуратури Вінницької області, досудовим розслідуванням установлено, що 29-ти річний обвинувачений прийшов до домогосподарства фермерів. З мисливської зброї він вистрілив у голову чоловіку та жінці. Після цього зловмисник викрав з будинку фермерів сейф, в якому знаходилися майже 1,3 млн грн. Викраденими грошима він розпорядився на власний розсуд.

Раніше NaПарижі писав, що, за словами місцевих жителів, підозрюваний є затятим мисливцем, мав чимало непогашених боргів. Він також проживав у Барському районі, але його село знаходилось далеченько від місця, де проживало подружжя Тичуків. Ймовірний вбивця прийшов до своїх жертв пішки.

Наразі прокуратурою Вінницької області до суду скеровано обвинувальний акт щодо вчинення чоловіком кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (придбання, носіння, зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів, без передбаченого законом дозволу; ч. 4 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із застосування насильства, небезпечного для життя та здоров'я особи, яка зазнала нападу, поєднаного з проникненням у житло, спрямованого на заволодіння майном у особливо великих розмірах); п.п. 1, 6 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті двом особам, вчинене з корисливих мотивів). Матеріали передано до суду.

Макс Мельник

20 листопада, 2019