На Вінниччині до суду передали справу інспекторки митного посту: посадовиця вимагала «подяки» за уникнення від декларування

Новини Вінниці / На Вінниччині до суду передали справу інспекторки митного посту: посадовиця вимагала «подяки» за уникнення від декларування

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно державної інспекторки митного поста «Дністер». Посадовиця є фігуранткою справи щодо вимагання хабаря. Ба більше, за версією слідства, вона налагодила схему отримання неправомірної вигоди від громадян України, які перетинають державний кордон у пункті пропуску Могилів-Подільський – Отач.

Про це повідомляють пресслужби Вінницької обласної прокуратури та УСБУ у Вінницькій області.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 КК України. Жінці інкримінують одержання службовою особою неправомірної вигоди за невчинення нею в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Інспекторка виявляла у громадян кошти, сума яких перевищує дозволений ліміт, та вимагала «винагороду» за уникнення процедури декларування, а саме – $100 з кожних 10 тисяч доларів готівки, що перевищували ліміт.

Правоохоронними органами задокументовано отримання нею хабаря на загальну суму 600 доларів, після чого її було затримано.

За клопотанням прокурора судом інспекторку відсторонено від займаної посади та на час слідства до неї застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням застави у понад 200 тис. грн, яку вона внесла. Тож перебуває на волі. 

Зазначений злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління СБУ у Вінницькій області.