На Вінниччині до 6 років ув’язнення засуджено фінансову директорку агрокомпанії

Новини Вінниці / На Вінниччині до 6 років ув’язнення засуджено фінансову директорку агрокомпанії

Шість років за ґратами має провести вже колишня фінансова директорка ТОВ з селища Ситківці Немирівської громади. Сьогодні, 9 листопада, Вінницький апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу адвоката обвинуваченої у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Як зазначають у пресслужбі ВАС, відтак вирок Немирівського районного суду залишено без змін.

Посадовиця агрокомпанії, яка нині перебуває у стані припинення, розпорядилася вивести чималу суму на свій картковий рахунок.

Відомо, що головний бухгалтер товариства за вказівкою обвинуваченої перерахував на її особистий картковий рахунок 216 тисяч гривень без відповідних документів. Призначення платежу – повернення зворотної фінансової допомоги. Однак договори про її надання з фін директоркою не укладали, кошти від неї в касу підприємства та на розрахункові рахунки не надходили.

За такі вчинки колишній фінансовій директорці призначено 6 років позбавлення волі. Також у неї забрали право упродовж двох років обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, а присвоєні кошти зобов’язали повернути сільгосптовариству.

Макс Мельник

9 листопада, 2021