На Вінниччині до 15 років засудили чоловіка за викрадання та зґвалтування 11-річної дівчинки

Новини Вінниці / На Вінниччині до 15 років засудили чоловіка за викрадання та зґвалтування 11-річної дівчинки

Могилів-Подільський міськрайонний суд визнав обґрунтованими доводи ювенального прокурора Могилів-Подільської окружної прокуратури та визнав винуватим 57-річного місцевого жителя у незаконному позбавленні волі та зґвалтуванні малолітньої дитини.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, доведено, що у вересні 2021 року у вечірній час на центральній вулиці одного з сіл району чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, зустрів знайому йому 11-річну дівчинку, силою посадив її у власний мотоцикл та привіз до свого будинку. А там, скориставшись безпорадний стан жертви, зґвалтував її.  

Дівчинка через вік та відсутність розуміння характеру і значення протиправних дій, не могла протидіяти зловмиснику та чинити йому опір.

Кримінальне провадження було відкрито за ч. 2 ст. 146, ч. 6 ст. 152, ч. 4 ст. 153 КК України.

За результатами розгляду обвинувального акту та оцінки наданих прокурором доказів 22 лютого підсудного судом визнано винуватим та засуджено до покарання у виді 15 років позбавлення волі. Також його дані внесено до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Наразі вирок законної сили не набрав.

Макс Мельник

27 лютого, 2023