На Вінниччині до 10 років ув’язнення засуджено водія, через якого загинуло 5 людей

Новини Вінниці / На Вінниччині до 10 років ув’язнення засуджено водія, через якого загинуло 5 людей

Літинський райсуд Вінницької області визнав винуватим 27-річного мешканця одного із сіл Хмільницького району у загибелі внаслідок ДТП п’ятьох людей. Чоловіка засуджено до максимального покарання.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, доведено провину підсудного у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортними засобами, що  спричинило загибель кількох осіб).

Під час судового засідання доведено, що 23 липня 2020 року близько 6 години ранку, обвинувачений, керуючи автомобілем Opel ZaFira, перебуваючи у стомленому стані, рухався автодорогою «Стрий-Кіровоград-Знам’янка» у напрямку до Хмельницького. Неподалік с. Громадського Літинського району водій виїхав на зустрічну смугу руху, де зіткнувся з автомобілем MAN TGM 18/250.

Унаслідок аварії п’ятеро пасажирів автомобіля Opel ZaFira від отриманих травм загинули на місці події, а шостий був госпіталізований до лікарні. Унаслідок ДТП чоловік отримав тяжкі тілесні ушкодження і став інвалідом.

У суді свою вину обвинувачений визнав частково.

Вироком суду обвинуваченому призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 рок. Крім того, суд задовольнив цивільні позови потерпілих про відшкодування завданої шкоди.

На цей час вирок законної сили не набрав.

Макс Мельник

20 березня, 2023