На Вінниччині дівчина-сирота вчинила жорстокий самосуд над своєю кривдницею: справу направлено до суду

Новини Вінниці / На Вінниччині дівчина-сирота вчинила жорстокий самосуд над своєю кривдницею: справу направлено до суду

На Вінниччині прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт відносно трьох неповнолітніх учениць Козятинського залізничного училища, які в грудні 2019 в гуртожитку жорстоко побили 15-ти річну студентку цього ж навчального закладу. Зловмисницям «світить» до 10 років ув‘язнення.

На Вінниччині прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт відносно трьох неповнолітніх учениць Козятинського залізничного училища, які в грудні 2019 в гуртожитку вчинил самосуд над дівчиною, яка вкрала гроші, жорстоко побивши її. Зловмисницям «світить» до 10 років ув‘язнення.

Нагадаємо, дівчата-студентки, будучи напідпитку, більше двох годин катували Ольгу - змушували ставати на коліна, погрожували ножем та врешті решт обрізали дівчині коси. Подруга потерпілої, яка розуміла, що над Ольгою знущаються, була налякана. Вона боялися вийти із кімнати та повідомити вихователям чи поліції. Зловмисниці «тримали» мешканок гуртожитку у страху - бійки в гуртожитку ставались неодноразово. Та остання подія набула розголосу.

Поліцію в гуртожиток врешті решт викликали. Начальник сектору превенції козятинського відділення поліції Євгеній Трайдакало розповів:

"На момент, коли ми приїхали, Настя і Аня були п’яними. В однієї 3,5 проміле алкоголю (третя стадія алкогольного сп’яніння), а в другої — більше 2. при нормі 0,20. Третя дівчина, Ліза, була твереза. Вона піддалася впливу колективу друзів. Дівчина кається і каже, що не розуміє, чому так вчинила. Вона не била, а от коси різати допомогала. Все організувала Настя. Конфлікт серед дівчат виник ще задовго до цього. Оля вкрала в Насті гроші з картки — 1700 гривень. Заяву не писали, але вона практично вже все віддала. Тієї ночі Настя прийшла на розбірки. Потім підійшла Аня та Ліза".
.
На п’яних дівчат склали протокол, і за хуліганство, і за непокору. Зловмисницям 17 та 16 років, тож вони осудні. Ольга потрапила до лікарні.

Жодної інформації щодо покарання вихователів за "нездорову" атмосферу в гуртожитку немає. Зазначимо, що двоє дівчат є сиротами, вони знаходяться на повному державному забезбпеченні, а от щодо виховання, то займатися ним було нікому. Як і заступитися за дівчат та захистити їхні права.

На сьогодні усім трьом учасницям інкрімінують кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 127 КК України (катування, тобто умисне заподіяння сильного фізичного болю, фізичного та морального страждання шляхом мучення з метою примусити потерпілу вчинити дії, що суперечать її волі, за попередньою змовою групою осіб). Дівчатам світить покарання, за яке передбачено до 10 років позбавлення волі.


 

 

Марина Карабай

8 липня, 2020