На Вінниччині дівчина, посварившись з хлопцем, втекла з дому

Новини Вінниці / На Вінниччині дівчина, посварившись з хлопцем, втекла з дому

У Вінниці і по області втечі дітей з дому нажаль вже не рідкість. Головною причиною рішення про «самостійне життя» стає непорозуміння поколінь. Так, у Гайсині неповнолітня дівчинка пішовши з дому вирішила усамітнитись та переночувати у шкільній альтанці. Звісно батьків ніхто не попереджував про дане рішення, через що підлітка шукали разом з поліцією.   

У Вінниці і по області втечі дітей з дому, на жаль, вже не рідкість. Головною причиною рішення про «самостійне життя» стає непорозуміння поколінь. Так, у Гайсині неповнолітня дівчинка, пішовши з дому, вирішила усамітнитись та переночувати у шкільній альтанці. Звісно батьків ніхто не попереджував про дане рішення, через що підлітка шукала вся місцева поліція.   

Як повідомили в прес-службі ГУНП у Вінницькій області, 5 серпня близько 19.00 до поліції звернулась жителька одного з сіл Гайсинського району. Жінка розповіла, що зникла її 15-річна донька, яка напередодні ввечері пішла з додому та не повернулась, вимкнувши телефон. Мати запевнила правоохоронців, що з дочкою в неї добрі відносини, і сварок між ними не було.

Як розповіла начальник відділу ювенальної превенції обласної поліції Людмила Кузнєцова, опитавши друзів і знайомих зниклої дівчини, поліцейські знайшли її контакти у соцмережах, зв’язались зі зниклою через інтернет та домовились про зустріч.

Поспілкувавшись з «пропажею» стало відомо, що у день зникнення дівчина посварилась зі своїм інтернет-другом, через що вирішила усамітнитесь та побути на одинці. Вона нічого кращого не вигадала, як провести ніч у альтанці на території школи в сусідньому селі, а ранком поїхати у районний центр. Звісно розповідати матері про свої проблеми дівчина не стала. За словами неповнолітньої, ввечері вона вже сама збиралась повертатись додому.       

Перехожа, яка помітила підлітка на лавці, прихистила дитину в себе на ніч та нагодувала. Однак, не обійшлось без хитрощів. Дівчина сказала їй, що вона сирота.

З неповнолітньою працівники поліції провели профілактичну бесіду. Їй пояснили, що така поведінка може нести потенційну загрозу її життю та здоров’ю", - йдеться в повідомленні правоохоронців.

Ірина Заіковата

7 серпня, 2019