На Вінниччині діти отримали іграшки, вилучені на митниці в Одесі

Новини Вінниці / На Вінниччині діти отримали іграшки, вилучені на митниці в Одесі

Вилучені одеською митницею іграшки подарували дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування з Вінниччини. Подарунки отримали юні вихованці дитячих будинків сімейного типу з Барського району, що на Вінниччині.

Вилучені одеською митницею іграшки подарували дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування з Вінниччини. Подарунки отримали юні вихованці дитячих будинків сімейного типу з Барського району Вінницької області.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«Ці  іграшки  були вилучені  у зоні діяльності Одеської митниці ДФС, як товари, що ввезенні на митну територію України з порушення митних правил. Рішенням  влади їх було вирішено передати дітям, що найбільше їх потребують», - йдеться на сайті Барської РДА.

Зазначимо, що на початку року в Одеському порту було вилучено майже 23 тонни іграшок. Митниця, яку тоді очолював Максим Нефьодов, передала іграшки до Міністерства соціальної політки для розвезення в дитячі будинки, притулки, школи-інтернати, дитячі будинки сімейного типу.  Пан Нефьодов тоді проінформував про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Посадовець подякував колегам по уряду за допомогу в вирішенні цього питання і написав:

«Як бачите, боротьба з контрабандою може мати результат не тільки в кримінальних провадженнях і штрафах, але і в добрих справах».

За кілька місяців, а саме в квітні 2020 року, посадовця звільнили із посади. 

Марина Карабай

6 липня, 2020