На Вінниччині Держекоінспекція виявила свинокомплекс, який може забруднювати довкілля

Новини Вінниці / На Вінниччині Держекоінспекція виявила свинокомплекс, який може забруднювати довкілля

Перевіряючи потужний свинокомплекс, фахівці Держекоінспекції у Вінницькій області виявили, що не надавали оцінку шкоди довкіллю від відходів об’єкту тваринництва. Проте екоінспектори не вказали, куди саме фермери дівають відходи, а також чи нанесено навколишньому середовищі шкоди від виробництва.

«Інспекторами відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Державної екологічної інспекції у Вінницькій області під час перевірки одного з фермерських господарств щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства було встановлено, що планована діяльність підприємства пов’язана із вирощуванням свиней (більше 3000 голів) здійснюється без отримання позитивного висновку з оцінки впливу на довкілля, що є порушенням ст. З Закону України «Про оцінку впливу на довкілля». На відповідальну особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 164 КУпАП та видано припис щодо усунення порушень», - вказують в ДЕІ.

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області звертає увагу суб’єктів господарювання, що здійснення планованої діяльності, яка підпадає під першу та другу категорію видів планованої діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля і підлягають оцінці впливу на довкілля визначених ст. З Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» можливе лише після отримання позитивного висновку з оцінки впливу на довкілля.

Макс Мельник

26 листопада, 2021