На Вінниччині депутату, який вдома зберігав арсенал зброї та наркотики, оголосили про підозру

Новини Вінниці / На Вінниччині депутату, який вдома зберігав арсенал зброї та наркотики, оголосили про підозру

Депутату однієї із сільських рад Чечельницького району, що на Вінниччині вручено підозру про скоєння злочину. У 60-річного чоловіка на третій день Різдва, 9 січня, правоохоронці знайшли та вилучили арсенал зброї та боєприпасів, які він незаконно придбав та зберігав у будинку, гаражі та підсобних приміщеннях.  Під час обшуку домогосподарства виявили і понад 12 кілограм наркотиків.

Депутату однієї із сільських рад Чечельницького району, що на Вінниччині, вручено підозру про скоєння злочину. У 60-річного чоловіка на третій день Різдва, 9 січня, правоохоронці знайшли та вилучили арсенал зброї та боєприпасів, які він незаконно придбав та зберігав у будинку, гаражі та підсобних приміщеннях.  Під час обшуку домогосподарства виявили і понад 12 кілограм наркотиків.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області, з початку досудового розслідування проведено цілий ряд слідчих дій, в тому числі 11 судово-балістичних експертиз, 1 судову вибухо-технічну, 1 експертизу наркотичних  засобів. В результаті експерти підтвердили, що вилучені  предмети є вогнепальною зброєю, бойовими  припасами, вибуховими речовинами, а вилучені фрагменти стебел трав’янистих рослин вагою 12,2 кг є наркотичним засобом.

«На початку слідства встановлено, що особа, яка вчинила кримінальні правопорушення є депутатом однієї  із  сільських  рад Чечельницького району. Тому відповідно до вимог п. 1 ч. 1 ст. 481 КПК України, письмове повідомлення про підозру депутату місцевої ради здійснено керівником регіональної прокуратури - прокурором Вінницької  області. Вручення повідомлення  про підозру депутату  за  ч.1 ст.263,  ч.3  ст.309  КК  України  доручено  одному  із  прокурорів Бершадської  місцевої  прокуратури», - йдеться у повідомленні прокуратури.

Довідково: -вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 263 КК України, тобто незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин без, передбаченого законом дозволу, карається позбавленням волі на строк від трьох до семи  років;

 - вчинення  кримінального  правопорушення,  передбаченого  ч. 3 ст. 309 КК України, тобто незаконне придбання, зберігання наркотичних засобів без мети збуту в особливо великих розмірах,  карається позбавленням  волі  на  строк  від  п'яти  до  восьми  років.

Саша Григоровська

27 березня, 2019