На Вінниччині деяких засуджених перевели на «онлайн» режим

Новини Вінниці / На Вінниччині деяких засуджених перевели на «онлайн» режим

На Вінниччині центри пробації переходять на особливий режим роботи. Зокрема, про роботу з клієнтами в онлайн режимі повідомив Іллінецький районний відділ філії ДУ «Центр пробації» у Вінницькій області.

На Вінниччині центри пробації переходять на особливий режим роботи. Зокрема, про роботу з клієнтами в онлайн-режимі повідомив Іллінецький районний відділ філії ДУ «Центр пробації» у Вінницькій області.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«Уповноважені органи з питань пробації переведено на особливий режим роботи з клієнтами в умовах загальнонаціонального карантину!
З 18 березня 2020 року:
- скасовуються групові заходи;
- відсутність транспортного сполучення буде визнаватися поважною причиною неявки на реєстрацію чи для участі в реалізації пробаційних програм за умови неможливості дістатися до органу пробації іншим способом;
- у разі неможливості особистої явки допускається проведення реєстрації шляхом телефонної розмови чи спілкування з працівником пробації з використанням інших засобів віддаленого зв’язку (в тому числі й за допомогою мережі Інтернет)», - йдеться в інформації.

Та такий «онлайн» режим не звільняє від виконання обов’язків, встановлених для суб’єктів пробації в рішеннях суду.

Довідково: Пробація – це система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого

Марина Карабай

23 березня, 2020