На Вінниччині чиновники з рідкісними групами крові стали донорами

Новини Вінниці / На Вінниччині чиновники з рідкісними групами крові стали донорами

На Вінниччині топ чиновники з рідкісними групами крові стали донорами. Таким чином посадовці з районної адміністрації підтримали ініціативу голови Вінницької ОДА Владислава Скальського.

На Вінниччині топ-чиновники з рідкісними групами крові стали донорами. Таким чином посадовці з районної адміністрації підтримали ініціативу голови Вінницької ОДА Владислава Скальського.

Про це повідомляють офіційні джерела.

До відділення переливання крові КНП «Хмільницька центральна районна лікарня» голова Хмільницької РДА Максим Мазурик та його заступник Юрій Шевченко завітали не лише для того, щоб здати кров, але й перевірити заклад.

З роботою відділення посадовців ознайомив його очільник.

Після спілкування з лікарем посадовці здали кров та поділились враженнями із журналістами.

«Здаю кров з 18-ти років. Зараз практично не відчуваю змін в самопочутті. Переконаний, що донорство - благородна та гідна справа.. Бути донором - це не лише шляхетно, а й корисно для здоров’я. Власним прикладом запрошую долучитися і стати донорами інших», -  сказав Максим Мазурик.

А ось Юрій Шевченко раніше кров не здава.

 «Сьогодні я вперше став донором і почуваю себе добре. Усвідомлення того, що ти можеш комусь допомогти  або ж  врятувати життя дає відчуття піднесення і натхнення.  Впевнений, що власним прикладом зможу переконати громадян у безпечності та важливості бути донором», - зазначив посадовець.

На станції переливання зазначають, що у посадовців доволі рідкісна група крові  - ІV (+)  та І (-), тож такі донори для них «особливо цінні».