На Вінниччині чи не щодня розшукують дитину: конфлікти з батьками є однією з причин зникнення неповнолітніх

Новини Вінниці / На Вінниччині чи не щодня розшукують дитину: конфлікти з батьками є однією з причин зникнення неповнолітніх

На Вінниччині майже щодня зникає одна дитина. У середньому з початку року. За минулий тиждень вінницьким правоохоронцям довелося розшукувати неповнолітніх, які через конфлікт з батьками залишили домівки, і просто загубилися на прогулянці.

На Вінниччині майже щодня зникає одна дитина. За минулий тиждень вінницьким правоохоронцям довелося розшукувати неповнолітніх, які через конфлікт з батьками залишили домівки, і просто загубилися на прогулянці.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, за чотири місяці 2020-го року до поліції надійшло 138 повідомлень про зникнення дітей. Усіх розшукали та повернули батькам. Минулого тижня до підрозділів поліції надійшло п’ять повідомлень про зникнення, три з них стосувались підлітків.

Так, 3 травня до поліції звернулись батьки двох дівчат віком 14 та 17 років з заявами про їх зникнення. Протягом доби поліцейські знайшли неповнолітніх. Так, 17-річну жительку Немирівського району знайшли у її подруги у Вінниці, а 14-річна козятинчанка через конфлікт з рідними опинилася у сусідньому селі у знайомої. Інші троє дітей загубились на прогулянці. 

У відділі ювенальної превенції вказують, якщо відкинути випадки, коли діти губляться, то переважно вони залишають домівки через непорозуміння з батьками. Тому коли знаходять неповнолітніх, то профілактичні бесіди проводять з обома поколіннями родини.

Макс Мельник

4 травня, 2020