На Вінниччині чотири інфекційні бригади готуються боротися з коронавірусом

Новини Вінниці / На Вінниччині чотири інфекційні бригади готуються боротися з коронавірусом

На Вінниччині нині відпрацьовані всі алгоритми дій на випадок виявлення підозри захворювання на коронавірус. Про це сьогодні повідомив завідувач відділом епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України Степан Томин.

На Вінниччині нині відпрацьовані всі алгоритми дій на випадок виявлення підозри захворювання на коронавірус. Про це сьогодні повідомив завідувач відділом епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Вінницького обласного лабораторного центру  МОЗ України Степан Томин.  

Питання розглядали на спільному засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та оперативного медичного штабу департаменту охорони здоров’я ОДА.

«Вінницький лабораторний центр має можливість діагностувати грип різних типів, аденовіруси та збудники, які на сьогодні циркулюють серед населення області. В разі передачі до центру відповідних тест-систем, ми зможемо діагностувати і коронавірус», - цитує С.Томина пресслужба Вінницької ОДА.

За його словами, в області готові до роботи спеціальні епідбригади, які, у випадку виявлення захворювання, працюватимуть в осередках його спалаху. Сформовані й спеціальні дезінфекційні бригади, які, в разі необхідності, проводитимуть санітарну обробку транспорту, в тому числі літаків.

За словами заступника директора департаменту охорони здоров’я ОДА Надії Марусяк, на Вінниччині визначено дві госпітальні бази – дитяча обласна інфекційна лікарня і інфекційне відділення Вінницької лікарні №1.

У цих закладах є боксовані палати з окремими під’їздами, наявне відповідне медичне обладнання та медикаменти, в тому числі антибактеріальні і противірусні препарати. Окремо створено дві палати інтенсивної терапії, які обладнані всім необхідним. Є і засоби індивідуального захисту медиків, а саме спеціальні костюми із чотирма ступенями противірусного та протибактеріального захисту.

«Визначено також чотири інфекційні бригади – дві основних і дві резервних, які наразі проходять навчання і відпрацьовують практичні навики на випадок виявлення коронавірусу», - йдеться у повідомленні ОДА.