На Вінниччині через сприяння «чорним лісорубам» посадовця лісгоспу притягають до відповідальності за «недбалість»

Новини Вінниці / На Вінниччині через сприяння «чорним лісорубам» посадовця лісгоспу притягають до відповідальності за «недбалість»

В ході проведення досудового розслідування поліцейські встановили, що 61-річний службовець лісництва у Гайсинському районі замість того, аби притягнути «чорних лісорубів» до відповідальності за незаконні порубки деревини, «закрив очі» на порушення. Унаслідок цього державі було завдано збитків на суму майже 350 тисяч гривень.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, у ході слідства задокументовано самовільне зрізання 52 дерев на території державного комерційного спеціалізованого лісогосподарського підприємства у районі. 

На підставі отриманих доказів правоохоронці повідомили службовцю лісництва про підозру за у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. 

Проводяться подальші слідчо-оперативні заходи для встановлення повного кола осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи з документування здійснювалися слідчими обласного главку поліції під процесуальним керівництвом Вінницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.