На Вінниччині через приватну фірму з держпідприємства як відходи збували ліквідний товар

Новини Вінниці / На Вінниччині через приватну фірму з держпідприємства як відходи збували ліквідний товар

У прокуратурі Вінницької області заявляють про просування у справі про незаконно видобутий вапняковий щебінь. Директору держпідприємства з Піщанського району і керівнику ТОВ повідомили про підозру.

У прокуратурі Вінницької області заявляють про просування у справі щодо незаконно видобутого вапнякового щебеня. Директору держпідприємства з Піщанського району і керівнику ТОВ повідомили про підозру.

Як зазначають в прес-службі прокуратури Вінницької області, обох посадових осіб повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр ) КК України.

За матеріалами слідства, протягом 2017-18 років без дозвільних документів вони організували незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення на території недіючого кар'єру. Більш того, вапняковий щебінь за документами держпідприємство реалізовувало як відходи виробництва, а приватна фірма продавала його на території України, як цілком якісний товар за ринковою ціною.

Слідство вживає заходів щодо обрання керівникам обох підприємств запобіжного заходу. Підозрюваним загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Макс Мельник

31 березня, 2019