На Вінниччині через пожежі в Чорнобильській зоні заміряли радіаційний фон: що показали дослідження

Новини Вінниці / На Вінниччині через пожежі в Чорнобильській зоні заміряли радіаційний фон: що показали дослідження

Зважаючи на пожежі в Чорнобильській зоні та поширення інформації про підвищення радіаційного фону на території України, на Вінниччині фахівці обласного лабораторного центру МОЗ України заміряли рівень радіаційного фону.

Зважаючи на пожежі в Чорнобильській зоні, які тривають четверту добу, та поширення інформації про підвищення радіаційного фону на території України, на Вінниччині фахівці обласного лабораторного центру МОЗ України заміряли рівень радіаційного фону.

"Спеціалістами радіологічної лабораторії регулярно проводяться моніторингові вимірювання потужності поглиненої в повітрі дози зовнішнього гамма-випромінювання (радіаційного фону) у м. Вінниці (у контрольних точках). Середнє значення вимірювань станом на 09:30 год. 06.04.2020 р. становило 17 мкР/год., що не перевищує природний фоновий рівень за результатами постійних спостережень. У районних центрах Вінницької області також здійснюється моніторинг радіаційного фону відокремленими підрозділами ДУ «ВОЛЦ МОЗ України. Перевищень фонових рівнів станом на 06.04.2020 р. також не зафіксовано", - йдеться в офіційному повідомленні обласного лабораторного центру.

До слова, у Києві станом на 15:00 5 квітня радіаційний фон був нижчим, ніж у Вінниці – 14мкР/год, а по Київській області – в межах 12мкР/год. Максимально допустимим рівнем фахівці називають 50мкР/год.

Сергій Маламура

7 квітня, 2020